Výsledky 2025

Názory, kritika, psychologie, knihy, filmy, seriály......prostě nejrůznější tradingové haraburdí
Odpovědět
P/L
Kontaktovat uživatele:

Výsledky 2025

Příspěvek od P/L » sob 05. dub 2025 21:28:24

Začal jsem celkem dobře, gamma scalping před earnings jsem nahradil jinou vega+ strategií, na které jsem pracoval na konci minulého roku. Všechny (4) obchody dopadly podle očekávání. Vega- strategie také v průměru vycházely, a tak účet pomalu rostl (kvůli malým pozicím jen lehce přes +1%).
Bohužel v únoru jsem se soustředil na vylepšení vega- strategie a tím se mi naakumulovalo více vega- pozic. Zároveň volatilita po earnings neklesla tolik, jak jsem čekal. Byl jsem si vědom příliš velké vega- alokace, ale volatilita se mi zdála pořád vysoká a chtěl jsem ještě pár dní počkat na otevření vega+ pozic na jiných titulech. Otevřené Vega- pozice jsem nechtěl zavírat do ztráty a tak jsem se vystavil riziku v případě většího poklesu. Ten samozřejmě na konci února přišel a trval déle, než jsem doufal. Pozice jsem zavřel mnohem později než bych měl, účet v minimu dosáhl hrozivých -4%. Zotavení trhu se nedostavilo v intenzitě jakou bych potřeboval, ale i tak malý růst (a několik úspěšných obchodů) stačil k tomu, abych 1Q zakončil na přijatelných -1.5% (vzhledem ke zpackaným obochodům se špatným MM).
Druhý kvartál bude zajímavý :) Naštěstí jsem se z 1Q poučil a tak masakr z konce týdne vedl na vega- pozicích jen k malým ztrátám.

dobretrejdy
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Výsledky 2025

Příspěvek od dobretrejdy » stř 09. dub 2025 9:20:22

Ahoj,
obchody na bázi volatility nejsou nic jednoduchého a vyžadují značnou znalost problematiky a obchodní zkušenost, to, že jsi nic nevydělal a zakončil čtvrtletí "přijatelným mínusem" není nic špatného a spíše svědčí o tom, že jsi v těchto věcech dost v pohodě. "Trhy tady nejsou od toho, aby se nich permanentně vydělávalo" tak platí nyní více než jindy, současné výplachy na trzích jsou toho nejlepším důkazem. Za mě super, že tady prezentuješ i období kdy se výrazně nedaří, to totiž k tradingu neodmyslitelně patří. Držím palce do dalšího období...:c)
Texty příspěvků, komentáře a přílohy nejsou investičním doporučením, obchodní radou nebo tradingovým tipem a slouží pouze k objasnění a porozumění komentovaného obchodního problému. Další informace můžeš nalézt také na webové stránce Dobré Trejdy :c)

Odpovědět