Názory, kritika, psychologie, knihy, filmy, seriály......prostě nejrůznější tradingové haraburdí
-
P/L
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od P/L » sob 25. bře 2023 21:18:31
Očekávání do dalšího roku je pro mě těžké stanovit, protože po prvním roce ještě nemám vybudovaný smysl pro to, jaké je pravděpodobností rozdělení mého přístupu a jestli mi trhy hrály do karet, nebo ne. Ale tak nějak si myslím, že to snad dělám o trochu líp než na začátku, takže výsledek by měl být také o trochu lepší

Uvidíme, jestli trhy tuto jednoduchou logiku přijmou

. Kolem +25% bych byl spokojený.
První čtvrtletí nevyšlo. Přestože jsem obchodoval v podstatě to samé jako před rokem (gamma scalping před earnings), trhy se chovaly jinak. Už někdy od poloviny listopadu jsem měl pocit, že volatilita roste velmi neochotně a rychle klesá zpět.
Plácal jsem se lehce pod 0, ale nakonec jsem první kvartál zakončil po 27 obchodech na cca +2.5%, díky mírnému zariskování při sázce na částečné zotavení dvou technologických titulů po krachu SVB.
Zatím to vypadá, že začátek minulého roku nebyl běžný stav a trhy mi tehdy hrály do karet (skoro +10% za Q1). Na druhou stranu doufám, že letošní leden a únor byl pro můj přístup trochu horší než je normál. I tak mi dosavadní průběh změnil očekávání, zmiňovaných +25% p.a. teď vypadá nedosažitelně.
-
P/L
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od P/L » sob 22. črc 2023 11:48:15
Po 2Q jsem si definitivně uvědomil, že můj přístup je příliš závislý na volatilním prostředí. Co fungovalo v 2022 (hlavně v první polovině), ve 2023 už tak úspěšné není.
Po 25 obchodech jsem 2Q zakončil s výsledkem cca -0.5% (tzn. +2% YTD).
Do dalšího kvartálu vstupuji se změnou. Můj přístup je hodně vega+ a theta-. Do portfolia proto přidám strategii s vega- a theta+, která v ideálním případě příliš neukrojí ze zisků a významně zmenší ztráty.
Také plánuji být více vybíravý ve výběru titulů. Z 2022 jsem si stále nesl představu, že v zisku skončí téměř vše a naskakoval jsem i do obchodů, kde nebyl přiliš velký potenciál. Už mám poměrně velký vzorek z reálného obchodování, takže tituly, které opakovaně přinesly ztrátu, jednoduše obchodovat nebudu. Naopak profitabilní tituly budu obchodovat ve větším objemu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host