v prvom rade sa chcem ospravedlniť, že som toto vlákno nechal mesiac bez toho najdôležitejšieho a to bola finalizácia obchodu
Obchod pre mňa skončil veľmi pozitívne. Na 2 knt EA, ktoré som si zakúpil som celkovo získal 1467,57USD
Ako som písal v predošlom príspevku 8.3., snažil som sa využiť corona poklesu, ktorý spôsobil silné oslabenie EA = do môjho smeru. 12.3. prišiel čas zbaviť sa strácajúcich call opcií na strike 110. Priznávam, mohol som t ospraviť už oveľa skôr. Hodnota EAčka bola okolo 94 v tej dobe, čiže 16b od trhu. Radšej by som dnes volil odhodenie opcií o 6b skôr a v prpíade, že by trh išiel proti mne a otočil sa, mohol som ich pre istotu dokúpiť na 110 v bližšej expirácii, alebo dokonca aj na bližšom strike. K tomu som vedel, že obchod chcem ukončiť, nebolo preto treba bazírovať na udržaní Jun expirácie. Podarilo sa mi ich predať za 335usd/ks.
Mal som teda pozíciu
-200 EA stocks za 108
2x Short Put 100 Mar 13
bol som silne ITM, ale trh bol v posledný deň veľmi dynamický a po open začal prudkým nárastom až na 98, čo ohrozovalo ukončenie môjho obchodu tým, že sa mi moja ITM put 100 dostane OTM a nepriradí. Preto som sa rozhodol odovzdať ešte časť zisku a kúpiť si na 13.3. poistku v podobe
2x Long Call100 Mar 13 za 100/knt
Dotvoril som tak Reversal (?) na strike 100 a vedel som, že môj obchod už nebude viac ziskový / stratový, ako moja aktuálna suma.
Posielam ešte screen z denníku Čo som sa naučil:
Myslím, že som celkom dobre pochopil možnosti obchodu. Kedy zvoliť výpis rovnakého počtu PUT/CALL vs nákup polovice akcií apod. Osvojil som si veci, ktoré mi boli jasné z Jirkovych príspevkov, ale keď prišlo na praktické prevedenie, tak to proste hlava nebrala (viz moje smutné správy po E
Čo by som chcel zlepšiť:
- Jednoznačne vstup. Tento vstup bol doslova wild, proste som si povedal, že EA -> prečo nie. A viac na short -> Pretože mi to z grafu prišlo, že dole je lepšia cesta ako hore. Skoro až naivne, ale povedal som si, že mám slušné možnosti, ako prípadnú stratu stiahnuť na čo najmenej. Z toho dôvodu som aj vypisoval rovno callku ITM.
- Viac používať greeks - používal som ich, ale nie úplne komplexne, skôr samostatne
- S bodom vyššie súvisí aj samotná filozofia Delta Neutral obchodu. Podotýkam, že toto nebol DN obchod
- Rád by som viac využíval portfolio managera. Moje možnosti si momentálne simulujem v mojom denníku "demo" nákupom rôznych opcií
- Používať viac IV a graf skew pre jemnejšie časovanie / čo najlepší nákup / výpis opcií. Momenálne používam iba čistý IV graf, kotrý mi v zásade rozdeľuje, ktorý mesiac hedge je najlepšie kúpiť
Ďakujem všetkým za pozornosť a Jirkovi za jeho cenné príspevky do môjho vlákna
Momentálne mám do 24.4. splatenú vstupnú investíciu na WORK (akcia Slacku) a bankomat s radosťou aplikujem. Investíciu som splatil po 2 výpisoch, pričom druhý viedol k priradeniu akcií. Momentálne tak držím PUT 23 24.4. a k nemu vypisujem PUT 23 pre získanie akcií každý týždeň. Buď vypísané opcie vyexpirujú, alebo dôjde k priradeniu. Prvý prípad mi dáva možnosť vypísať o týždeň ďalšie opcie, druhý mi priradí akcie a otvorí možnosť vypisovať covered call nad existujúcimi akciami so 100%tným krytím do 24.4. A vzhľadom na to, že WORK sa pohybuje práve dnes na 23,5, tak som stále pri trhu a ceny sú vďaka VIXu vysoké. Ale o tom snáď v inom threade