TOS analytická platforma (thinkorswim)

Výběr brokera, hodnocení, kvalita. Návody k použití obchodních platforem.
Odpovědět
Víťa
Kontaktovat uživatele:

Re: TOS analytická platforma (thinkorswim)

Příspěvek od Víťa » pon 07. říj 2024 7:23:53

Chtěl bych tímto opravit moji předchozí info ohledně využívání PaperMoney účtu od platformy ToS
Funguju na ní od toho 29.IX.´24 a postup pro zřízení je následující:

1/ Je třeba si zařídit GUEST PASS - platí 1 měsíc a snadno ho zařídíte na tomto odkazu:

https://guestpass-web.schwab.com/guestp ... ass-signup

2/ do účtu se následně NEJDE dostat přes nainstalovanou aplikaci, ale je třeba se přihlašovat zde:

https://trade.thinkorswim.com/guestpass

Jak to bude za měsíc, až vy vyprší platnost Guest PASSu, uvidím...
Jako důkaz přikládám foto nakoupené CALL opce na SOFI :-)
Hmmm..., tak foto se mi nedaří vložit ani jako přílohu, ani pomocí CTRL C / CTRL V

Dejte, když tak vědět, jestli se vám výše uvedeným způsobem podařilo aplikaci také zprovoznit.

Víťa

dobretrejdy
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobretrejdy » pon 07. říj 2024 13:42:34

Ahoj Víťo,
obrázky se přidávají tak, že pod oknem, kam píšeš příspěvek je panel se záložkou "Přílohy", tam po volbě "Přidat soubory" můžeš do textu komentáře přidat obrázky...:c)
Texty příspěvků, komentáře a přílohy nejsou investičním doporučením, obchodní radou nebo tradingovým tipem a slouží pouze k objasnění a porozumění komentovaného obchodního problému. Další informace můžeš nalézt také na webové stránce Dobré Trejdy :c)

xgabri08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xgabri08 » stř 09. říj 2024 12:06:40

Ahoj,

píši zde svoji zkušenost s TOS, třeba to někomu pomůže.

Před pár lety (cca 2019) jsem si založit účet na TOS zdarma. Neměl jsem tam žádné peníze. Fungoval jen paper money účet. Účet fungoval bez problému do té doby než TOS koupila Charles Schwab (asi do začátku roku 2024). Pak se mi již nepodařilo přihlásit.

Dle popisu zde na fóru jsem během letošního roku (květen 2024) zkusil založit účet u Charles Schwab, jak zde popisoval uživatel Petr Eff. Víceméně klasická registrace u brokera. Něco jsem dokládal, něco se ověřovalo a nějakou dobu to trvalo.
Byl jsem vyzván, ať si pošlu peníze na nově založený účet. Na účet jsem si přes Wise poslal 100USD.
Funguje to v pohodě. Na účtu nenakupuji, jen koukám na data a tak.

Občas mám problém se přihlásit. Nevím co s tím. Pravděpodobně je to nějaký můj problém s připojením.

Víťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Víťa » ned 20. říj 2024 10:34:41

Díky za Tvoji zkušenost, Gabri.
Měl bych ještě dotaz ohledně poplatků za vedení takto "využívaného účtu".
Tj. pošleš tam 100 USD a pak to všechno běží zdrarma ?
Žádné poplatky za vedení účtu, ani když na něm aktivně neobchoduješ?
Podle Tvé zkušenosti je rovněž jasné, že tedy netrvají na minimálním vkladu 25 tis. USD
Díky moc
Víťa

Johny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny » stř 23. říj 2024 11:26:26

Víťa píše:
pon 07. říj 2024 7:23:53
Chtěl bych tímto opravit moji předchozí info ohledně využívání PaperMoney účtu od platformy ToS
Funguju na ní od toho 29.IX.´24 a postup pro zřízení je následující:

1/ Je třeba si zařídit GUEST PASS - platí 1 měsíc a snadno ho zařídíte na tomto odkazu:

https://guestpass-web.schwab.com/guestp ... ass-signup

2/ do účtu se následně NEJDE dostat přes nainstalovanou aplikaci, ale je třeba se přihlašovat zde:

https://trade.thinkorswim.com/guestpass

Jak to bude za měsíc, až vy vyprší platnost Guest PASSu, uvidím...
Jako důkaz přikládám foto nakoupené CALL opce na SOFI :-)
Hmmm..., tak foto se mi nedaří vložit ani jako přílohu, ani pomocí CTRL C / CTRL V

Dejte, když tak vědět, jestli se vám výše uvedeným způsobem podařilo aplikaci také zprovoznit.

Víťa
Já stále používám Guest PASS a lokální aplikaci.

xgabri08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xgabri08 » sob 02. lis 2024 8:48:28

Víťa píše:
ned 20. říj 2024 10:34:41
Díky za Tvoji zkušenost, Gabri.
Měl bych ještě dotaz ohledně poplatků za vedení takto "využívaného účtu".
Tj. pošleš tam 100 USD a pak to všechno běží zdrarma ?
Žádné poplatky za vedení účtu, ani když na něm aktivně neobchoduješ?
Podle Tvé zkušenosti je rovněž jasné, že tedy netrvají na minimálním vkladu 25 tis. USD
Díky moc
Víťa
Ahoj Víťo,

teď jsem koukal na účet u Charles Schwab a stále mám na účtu 100USD, které jsem tam poslal. Takže se zdá, že je to zcela bez poplatku.

dobretrejdy
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobretrejdy » sob 02. lis 2024 9:17:12

Ahoj,
aktuálně jsem pomáhal zakládat kamarádovi účet u Charles Schwab pro možnost využívat platformu TOS.

1/ Vyplnili jsme všechny požadované údaje - z původní aplikace pro US občany nás to navedlo na vyplnění pro neamerické rezidenty
2/ Stačilo naskenovat pas a přiložit doklad o místě bydliště, pro který kamarád využil vyúčtování elektřiny od ČEZu
3/ Účet byl ještě tentýž den potvrzen, jako správně vyplněný a zdokladovaný, bylo oznámeno, že čeká na schválení
4/ Schválení trvalo čtyři pracovní dny - poté bylo oznámeno, že je vše OK a může fundovat
5/ Poslalo se 100 USD, které dorazily druhý pracovní den po odeslání z české banky
6/ Za 100 USD byly pro jistotu nakoupeny akcie (9*F za cca 10.30 USD/kus)
7/ Vše funguje, tedy i TOS, stačilo jen při přihlášení uvést jméno a heslo k živému účtu
8/ Muselo se autorizovat zařízení na kterém TOS běží formou potvrzovací SMS na telefon, který uvedl v při vyplnění údajů o své osobě

Žádný zádrhel :c)
Texty příspěvků, komentáře a přílohy nejsou investičním doporučením, obchodní radou nebo tradingovým tipem a slouží pouze k objasnění a porozumění komentovaného obchodního problému. Další informace můžeš nalézt také na webové stránce Dobré Trejdy :c)

Víťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Víťa » úte 05. lis 2024 7:07:47

Zdravím všechny,
a take pridavam svoji nejnovejsi zkusenost s platformou ToS.
Po 30 dnech mi vyprsela platnost free Guest Passu (GP).
Zjistil jsem , ze GP je navazan pouze na emailovou adresu.
"Vzpomnel jsem si", tedy, ze mam jeste jednu dalsi emailovou adresu a zaregistroval jsem se znovu pres ni a frcim dal.
Zda se to byt tedy jednodussi nez drive, kdy clovek musel hledat bydliste a tel. v USA.
Nicmene me zaujaly vase zkusenosti vyse a rad bych se zeptal, jakym zpusobem jste prevadeli penize na ucet ToS.
Zvazuji prevest take 100$ a myslim, ze prevod z ceske banky se na poplatcich asi dost prodrazi ( mam ucet pouze v Kc).
Mohli byste sem, prosim, napsat, jak jste to delali vy?
Diky
Víťa

dobretrejdy
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobretrejdy » stř 06. lis 2024 5:50:22

Ahoj,

níže instrukce vygenerovaná v sekci Move Money/Routing Numbers & Direct Deposit/International wire instructions. V Account number (první červená šipka) u zadávání převodu u české banky vynechej pomlčku, to by ti česká bankovní aplikace nevzala, v místě druhé červené šipky napíšeš název účtu - jméno, na které je vedeno :c)

SChwab Wire transfer.jpg
SChwab Wire transfer.jpg (42.72 KiB) Zobrazeno 155 x

xgabri08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xgabri08 » čtv 07. lis 2024 6:13:44

Ahoj,

já jsem posílal peníze do Schwab přes Wise.
Poplatek za poslání necelých 40Kč a kurz lepší jak v bance.

Pokud by to bylo pro někoho přínosem, tak zde popíši jak jsem to udělal.
Používám Wise na posílání plateb do zahraničí a Interactive Brokers.
Všimnul jsem si, že ve Wise je možné si zřídit USD účet a vypadá to jako bych měl skutečný účet v nějaké americké bance viz screen.
Stačilo si na stráce Wise pod měnou USD o účet zažádat a mít ověřený účet.
Pod Account Holder je začerněno moje skutečné jméno.
usd_bank_account.png
usd_bank_account.png (120.38 KiB) Zobrazeno 133 x
Nevěděl jsem pak jak přesně vyplnit informace pro transfer. Po trochu zkoumání jsem se rozhodl pro tuto informaci v mém účtu Schwab.
schwab.png
schwab.png (180.76 KiB) Zobrazeno 133 x
Platba dorazila v pořádku. Takže za mě dobrý. Přidávám detail transakce kde je vidět poplatek, kurz atd.
wise_transfer.png
wise_transfer.png (117.61 KiB) Zobrazeno 133 x
Tip na konec:
Pokud nemáš účet na Wise, tak doporučuji si založit učet s doporučujícím kódem od někoho jiného kdo již Wise má.
Potom dostaneš tuším 500Kč na poplatky dokud tuto částku nevyčerpáš.
Pak budeš mít transfer zadarmo a to se vyplatí.

Odpovědět